Skip to content

Leuke nieuwtjes mei 2022

  • by

Ondanks veel geschuif in de agenda’s konden we naar ieders tevredenheid de Basispatroon-Tekencursus afronden, zijn er vele leuke mensen voorzien van een ingenieus gevouwen bamboo-look top op eigen maat, hebben we er ook weer heel veel leuke (hobby) naaiers bij na de AbsoluteBeginners-cursussen en daarvan zijn er alweer veel gevorderd na de opvolgende TextielKneepjes-cursus!

Ook de cursisten die aan eigen projecten werken, we mogen weer gezien worden! Van een kanten galajurk, een terracotta kleurige trenchcoat, een oogverblindende glanzend zilveren japon tot heerlijke sweater-dresses. Wikkeljurken, jumpsuits, veelkleurig printstof kostuum, klassiek engels colbert en alles daartussen komt in het Naaicafé voorbij. Daar word een mens vrolijk van!

Zelf aan de studie
De afgelopen tijd was in ieder geval een uitgelezen moment om oude ambachten op te pakken en weer eens te oefenen.
Zo heb ik een inspirerende masterclass gevolgd samen met collega Lucienne, ‘couture smoking-jasje’ voor dames. En met collega’s Marie-Louise en Ellie worstelden we ons door een Engels kleermakers boek over het heren colbert!  

In opdracht
Met de nieuwe vorm in het Naaicafé hoopte ik weer tijd te hebben om particuliere- en theater-opdrachten aan te nemen. Tijdens de lockdowns mocht ik een trouwjapon ontwerpen en maken. En nu er van alles weer kan en mag, komt het theaterwerk ook weer op mijn pad!
Mocht jij ook iets bijzonders of juist iets heel gewoons willen, maar natuurlijk wel wat op je lijf geschreven is, dan kan je me altijd berichten. Dat geldt voor vrouwen en mannen!

En verder nog: Nestdekseltjes en Theateropdracht

Kom snel werken aan je zomergarderobe want wij gaan op vakantie van 17 juni t/m 18 juli (Tijdens de zomer, vanaf 18 juli is het Naaicafé dus open!)

Agenda tot 17 juni

TextielKneepjes-cursus

3 lessen van 3 uur van 19.00 tot 22.00 uur
inclusief lespakket, koffie, thee, en gezelligheid.

woensdag 11, 18 en 25 mei. Kosten € 110

– Werkavonden –
Stoffenkennis & Wat van wat?
Welke stof gebruik je voor wat?

Heel veel basiskennis over weeftechnieken en grondstoffen. Voor de mooie stoffen in je kast waarvan je niet weet wat je er mee moet. We kijken samen waar de stof geschikt voor is. Ruilen onderling mag natuurlijk ook!

Op do 4 en do 11 juni. Van 19.00 tot 22.00 uur – Kosten € 75

Zomer cursus
AbsoluteBeginnersCursus
6 lessen van 19.00 tot 22.00 uur.
Op 20 en 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus – Kosten € 340


Aanmelden voor 1 of alle  cursussen kan via info@naaicafe.nl.
Maximaal 6 plaatsten te vergeven.
Inschrijving op volgorde van binnenkomst